Sentralbord: +47 51 84 80 00

Etter vanlig arbeidstid blir du overført til vår 24-timers vakttelefon.

  1. GMC
  2. Nyheter
  3. Satser på nye teknologier i maritim industri
oversiktsbilde av Mekjarvik havn med skip i forgrunnen

GMC Mekjarvik base.

24.06.2024

Satser på nye teknologier i maritim industri

Industrikonsernet GMC inngår partnerskap med Marine Manager AS.

Denne saken ble først publisert i Skipsrevyen 24. juni 2024.

Med det styrker de samarbeidet om den digitale tjenesten for maritim sektor. Plattformen skal blant annet effektiviserer prosjektprosessene for rederier, skriver selskapet i en pressemelding. 

– Digitalisering er kjernen i forbedringsarbeidet i GMC. Ved å inngå dette partnerskapet utnytter vi teknologi til å forbedre egne prosesser og samtidig øke verdien for kundene våre – både i resultat og ikke minst samspill og relasjon når prosjektene pågår. Vi har stor tro på at Marine Manager vil bidra til å skape merverdi for kundene våre, sier konsernsjef i GMC, Thomas A. Vang

Marine Manager er en teknologisk plattform med røtter i det maritime fagmiljøet. I pressemeldingen skriver de at løsningen effektiviserer prosjekter for rederiene og gjør det enklere å motta rask og effektiv service, vedlikehold og reparasjon. 

bilde av konsernsjef i GMC, Thomas A. Vang, og daglig leder i Marine Manager, Torstein Rasmussen

F.v. Daglig leder GMC Marine Partner, Pål Erik Johannessen, konsernsjef i GMC, Thomas A. Vang, daglig leder, Marine Manager, Torstein Rasmussen, og daglig leder GMC Maritime, Bjørnar Rosenkilde Knutsen. Foto: GMC.

Digitalisering av maritim industri

– Når vi nå satser på digitalisering, er det svært viktig at vi velger innovative løsninger og solide partnerskap. Digitaliseringsreisen vi nå er på vil resultere i mer verdi for kundene. Her snakker vi både kostnadseffektivitet, tidsbesparelser og ikke minst økt kvalitet i leveransene. På denne måten former vi tjenestesektoren for maritim industri, sier Thomas A. Vang, konsernsjef i GMC.

Gjennom å ta i bruk ny teknologi, som kunstig intelligens, gjennomgår konsernet nå en digitalisering av en rekke manuelle prosesser. I pressemeldingen går det frem at de sammen med Torstein Rasmussen, daglig leder i Marine Manager, nå kjører i gang pilotprosjekter på tvers i GMC.

– GMC er en ledende aktør i den maritime industrien, med et stort spekter tjenester, og de investerer for fremtiden. Vi har lært hvordan ansatte hos GMC raskt adopterer ny teknologi for å jobbe smartere sammen med sine kunder og partnere – med gode resultater allerede, sier Torstein Rasmussen, daglig leder i Marine Manager.

– Den digitale reisen vi har lagt ut på vil merkes både internt, men også våre samarbeidspartnere og kunder vil merke forbedringer, sier Thomas A. Vang.

bilde av konsernsjef i GMC, Thomas A. Vang, og daglig leder i Marine Manager, Torstein Rasmussen

Daglig leder i Marine Manager, Torstein Rasmussen, er fornøyd med valg av partner.

Et effektivt «Ocean Pitstop» 

GMC har som mål å forsterke sitt eksisterende «ocean pitstopp» i Rogaland. Konseptet er at fartøyene skal kunne legger raskt til kai for effektiv service, vedlikehold og reparasjon. 

– Med Marine Manager som strategisk partner tar vi i bruk innovativ teknologi fra øverste hylle, noe som gjør oss i GMC enda bedre og øker kundeverdien gjennom et smidigere opphold for fartøyene – og bedre kvalitet gjennom hele prosessen, sier Thomas A. Vang.

Andre nyheter:

oversiktsbilde mongstad raffineri

08.10.2024

Trykktesting på Equinor sitt raffineri på Mongstad – for drift og sikkerhet

GMC HVAC gjennomførte nylig en trykktest på anlegget på Mongstad, som en del av arbeidet med å sikre operasjoner og sikkerheten.

to smilende menn i dress foran et skip

24.09.2024

GMC konsernet kjøper Kvaleberg AS

Industrikonsernet GMC kjøper driften i Kvaleberg AS, en lokal aktør innenfor ventilasjon og kjøling.

gult skip ligger til kai

13.09.2024

Hollywood skip besøker GMC verftet

Skipet Magne Viking fra Hollywood-filmen Tenet besøker GMC verftet i Stavanger.