Sentralbord: +47 51 84 80 00

Etter vanlig arbeidstid blir du overført til vår 24-timers vakttelefon.

  1. GMC
  2. Nyheter
  3. GMC-teamet på Kårstø prosessanlegg
gruppebilde av GMC ansatte på Kårstø
03.07.2024

GMC-teamet på Kårstø prosessanlegg

Kårstø prosessanlegg er Europas største i sitt slag. Anlegget spiller en nøkkelrolle når det gjelder transport og behandling av gass og olje fra viktig områder på norsk kontinentalsokkel. GMC sørger for trygg og sikker drift av HVAC-systemene på anlegget.

– Vi er personell her fra GMC HVAC og GMC Power & Automation. På det meste er vi ti personer som jobber her. Her er vi ansvarlig for trygg og sikker drift av kjøling og ventilasjon på anlegget. Oppstår det feil på HVAC-systemene, stiller vi raskt opp og sørger for å være raskt tilbake til normal drift, sier Ronny Haukås Haga, Plassleder i GMC.

Kårstø prosessanlegg

Kårstø prosessanlegg / Gassco

Vi møter Ronny Haukås Haga for omvisning og gjennomgang av sikkerheten på anlegget. I administrasjonsbygget går vi gjennom sikkerhetsregler, riktig bruk av verneutstyr og praktisk om anlegget. Her er det Always Safe som gjelder. Et HMS-konsept med ulike tema hvert kvartal, for dette kvartalet er tema å unngå personskade.

mann foran plakater med bruk av verneutstyr

Daglig leder i Marine Manager, Torstein Rasmussen, er fornøyd med valg av partner.

– Når vi jobber her på anlegget, kan vi bistå raskt og effektivt for kunden (Equinor). Hvis et ventilasjonsanlegg på området stopper – i helgen for eksempel – så stiller vi uansett, sier Ronny Haukås Haga.

Ung mann i verneutstyr på prosessanlegget

Ronny Haukås Haga jobber fulltid på Kårstø prosessanlegg, med kort vei til jobb fra der han bor. Ronny har jobbet i GMC i fem år.

Det varierer hvor mange fra GMC som jobber i prosessanlegget. Med en fast grunnbemanning på fire personer i tillegg til en kjøletekniker som starter i august. Kontorfasilitetene deler de med selskaper som Crane Norway, Vassbakk & Stol, Kaefer og Aibel.

Mann som smiler med parkeringsplass i bakgrunnen

Tom Harestad er Senior HVAC Engineer og på besøk hos teamet på Kårstø for koordinering i et prosjekt.

Andre nyheter:

16.08.2024

Safer & greener – Rem Commanders transformasjon

Det største prosjektet på verftet denne sommeren: PSV-skipet fra Rem Offshore AS har gjennomgått en omfattende transformasjon.

mann i verneutstyr som sveiser

13.07.2024

GMC med kraftig hopp i inntektene

Industrikonsernet GMC feiret 50-årsjubileum i 2023 med et betydelig oppsving i inntektene. – Vi ser lyst på framtiden, sier toppsjefen.

oversiktsbilde av Mekjarvik havn med skip i forgrunnen

24.06.2024

Satser på nye teknologier i maritim industri

Industrikonsernet GMC inngår partnerskap med Marine Manager AS.