Sentralbord: +47 51 84 80 00

Etter vanlig arbeidstid blir du overført til vår 24-timers vakttelefon.

  1. GMC
  2. Nyheter
  3. Ny leder for IT og digitalisering
profilbilde mann og tekst med velkommen til ny leder for it og digitalisering
04.01.2024

Ny leder for IT og digitalisering: Velkommen Øyvind Lundbakk!

Øyvind kommer fra en rolle som daglig leder i Ryfylke IKS. Han er også styreleder i Hjelmeland Sparebank. Med seg i bagasjen har han bred kompetanse og omfattende erfaring innen teknologiledelse, forretningsutvikling, IT og digitalisering. Både i næringslivet og offentlig forvaltning.

Nå er Øyvind klar for å styrke GMC i utviklingen videre:

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle de dyktige fagfolkene i GMC. Det er viktig for meg at våre IT-systemer genuint støtter opp under behovene som det enkelte selskap og avdeling har. Jeg skal bidra til at GMC har bransjens beste IT-løsninger og at vi blir ledende innen digitaliseringer, sier Øyvind Lundbakk.

– Øyvind skal bidra til å ta oss til helt nye nivåer innenfor smart bruk av IT og digitalisering. Han er en erfaren leder og har i sin karriere vært med på mange skifter i teknologi, nå gleder vi oss til å jobbe videre med å robustgjøre GMC innen teknologi og digitalisering. Dette er ikke noe som vi bare skal nyte godt av, men også noe som våre kunder kommer til å merke, sier konsernsjef i GMC, Thomas A. Vang.

Bakgrunn fra styreverv og lederroller

Øyvind Lundbak har bakgrunn fra styreverv i en rekke selskaper: Altibox Danmark AS, New Kaupang AS, Smartly AS og Peanuts AS er noen. I tillegg har han hatt lederroller i blant annet Dangaard Telecom, Altibox og Microsoft. I Microsoft med ansvar for Microsoft Developer Network.

Som medgründer av SmartPhones Telecom AS, var Øyvind med på å innføre smarte telefoner og e-post på mobil i det norske markedet. Digitalisering av både elektrikerbransjen og avisdistribusjon jobbet han også med her, før selskapet ble solgt til Telenor i 2007.

Med fartstid som produktdirektør i Altibox og produktledelse i Kjedehuset, har Øyvind vært med å innføre både videokonferanse, digital plattform for underholdning, bredbånd og mye annet.

De siste årene har Øyvind jobbet med å styrke Ryfylke regionen som daglig leder i Ryfylke IKS.

Øyvind Lundbakk

Leder IT og digitalisering

Se Øyvind sin profil på LinkedIn.

Tre spørsmål til Øyvind:

 

🌐 Hva blir din rolle i GMC i året som kommer?

Jeg har gleden og privilegiet å lede IT og digitalisering i GMC. Akkurat nå er jeg i en analysefase for å se hvor vi står og få innsikt fra alle selskapene i GMC. Så skal vi i fellesskap etablere et tydelig veikart for suksess. Veikartet sørger for at vi løpende har fokus på å levere forbedringer både små og store. IT og digitalisering skal være et verktøy som til enhver tid støtter opp under «Consider it done».

🌐 Hvilke muligheter ser du i det å bruke nye digitale verktøy i organisasjonen her i GMC?

GMC er en tradisjonsrik bedrift hvor det er etablert en rekke gode prosesser. Digitalisering handler om å innføre digital teknologi som hjelper til å effektivisere prosesser og gjøre hverdagen bedre. På den ene siden handler det om innføring av nye systemer, men mest handler det om å løpende fjerne «stein i skoen». For eksempel fjerne manuelle, tidkrevende og dyre oppgaver både for oss selv og våre kunder.

Her i GMC har vi heldigvis store muligheter til å innføre enda flere gode verktøy som vil gjøre hverdagen bedre for hver enkelt, og ikke minst bidra til at vi forsetter med å gi gode kundeopplevelser. Har vi selv gode verktøy, så gir det positiv effekt for kundene våre.

🌐 Hvordan har det vært å møte folkene i GMC?

Fantastisk! Jeg har blitt tatt godt i mot og genuint følt meg velkommen.  Opplever så langt at her er det mennesker som er hel ved.

Nå ser Øyvind frem til å fortsette den digitale reisen og skape nye muligheter, også for GMC sine kunder.

Publisert av Marianne Helgesen

Andre nyheter:

mann i verneutstyr som sveiser

13.07.2024

GMC med kraftig hopp i inntektene

Industrikonsernet GMC feiret 50-årsjubileum i 2023 med et betydelig oppsving i inntektene. – Vi ser lyst på framtiden, sier toppsjefen.

gruppebilde av GMC ansatte på Kårstø

03.07.2024

GMC-teamet på Kårstø prosessanlegg

Kårstø prosessanlegg er Europas største i sitt slag. GMC sørger for trygg og sikker drift av HVAC-systemene på anlegget.

oversiktsbilde av Mekjarvik havn med skip i forgrunnen

24.06.2024

Satser på nye teknologier i maritim industri

Industrikonsernet GMC inngår partnerskap med Marine Manager AS.