Sentralbord: +47 51 84 80 00

Etter vanlig arbeidstid blir du overført til vår 24-timers vakttelefon.

  1. GMC
  2. Nyheter
  3. Ny leder for IT og digitalisering
profilbilde mann og tekst med velkommen til ny leder for it og digitalisering
04.01.2024

Ny leder for IT og digitalisering: Velkommen Øyvind Lundbakk!

Øyvind kommer fra en rolle som daglig leder i Ryfylke IKS. Han er også styreleder i Hjelmeland Sparebank. Med seg i bagasjen har han bred kompetanse og omfattende erfaring innen teknologiledelse, forretningsutvikling, IT og digitalisering. Både i næringslivet og offentlig forvaltning.

Nå er Øyvind klar for å styrke GMC i utviklingen videre:

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle de dyktige fagfolkene i GMC. Det er viktig for meg at våre IT-systemer genuint støtter opp under behovene som det enkelte selskap og avdeling har. Jeg skal bidra til at GMC har bransjens beste IT-løsninger og at vi blir ledende innen digitaliseringer, sier Øyvind Lundbakk.

– Øyvind skal bidra til å ta oss til helt nye nivåer innenfor smart bruk av IT og digitalisering. Han er en erfaren leder og har i sin karriere vært med på mange skifter i teknologi, nå gleder vi oss til å jobbe videre med å robustgjøre GMC innen teknologi og digitalisering. Dette er ikke noe som vi bare skal nyte godt av, men også noe som våre kunder kommer til å merke, sier konsernsjef i GMC, Thomas A. Vang.

Bakgrunn fra styreverv og lederroller

Øyvind Lundbak har bakgrunn fra styreverv i en rekke selskaper: Altibox Danmark AS, New Kaupang AS, Smartly AS og Peanuts AS er noen. I tillegg har han hatt lederroller i blant annet Dangaard Telecom, Altibox og Microsoft. I Microsoft med ansvar for Microsoft Developer Network.

Som medgründer av SmartPhones Telecom AS, var Øyvind med på å innføre smarte telefoner og e-post på mobil i det norske markedet. Digitalisering av både elektrikerbransjen og avisdistribusjon jobbet han også med her, før selskapet ble solgt til Telenor i 2007.

Med fartstid som produktdirektør i Altibox og produktledelse i Kjedehuset, har Øyvind vært med å innføre både videokonferanse, digital plattform for underholdning, bredbånd og mye annet.

De siste årene har Øyvind jobbet med å styrke Ryfylke regionen som daglig leder i Ryfylke IKS.

Øyvind Lundbakk

Leder IT og digitalisering

Se Øyvind sin profil på LinkedIn.

Tre spørsmål til Øyvind:

 

🌐 Hva blir din rolle i GMC i året som kommer?

Jeg har gleden og privilegiet å lede IT og digitalisering i GMC. Akkurat nå er jeg i en analysefase for å se hvor vi står og få innsikt fra alle selskapene i GMC. Så skal vi i fellesskap etablere et tydelig veikart for suksess. Veikartet sørger for at vi løpende har fokus på å levere forbedringer både små og store. IT og digitalisering skal være et verktøy som til enhver tid støtter opp under «Consider it done».

🌐 Hvilke muligheter ser du i det å bruke nye digitale verktøy i organisasjonen her i GMC?

GMC er en tradisjonsrik bedrift hvor det er etablert en rekke gode prosesser. Digitalisering handler om å innføre digital teknologi som hjelper til å effektivisere prosesser og gjøre hverdagen bedre. På den ene siden handler det om innføring av nye systemer, men mest handler det om å løpende fjerne «stein i skoen». For eksempel fjerne manuelle, tidkrevende og dyre oppgaver både for oss selv og våre kunder.

Her i GMC har vi heldigvis store muligheter til å innføre enda flere gode verktøy som vil gjøre hverdagen bedre for hver enkelt, og ikke minst bidra til at vi forsetter med å gi gode kundeopplevelser. Har vi selv gode verktøy, så gir det positiv effekt for kundene våre.

🌐 Hvordan har det vært å møte folkene i GMC?

Fantastisk! Jeg har blitt tatt godt i mot og genuint følt meg velkommen.  Opplever så langt at her er det mennesker som er hel ved.

Nå ser Øyvind frem til å fortsette den digitale reisen og skape nye muligheter, også for GMC sine kunder.

Publisert av Marianne Helgesen

Andre nyheter:

katamaran løftes av kraner opp på kaien

14.02.2024

Docked & Rocked: skipsservice direkte på kaien

Katamaranen Fjordlyn har fraktet passasjerer over fjordene, nå går reisen videre sørover i ny drakt.

stort skip med stillas rundt som ligger i en dokk

26.12.2023

Om bord KNM “Maud”

Det største skipet i Sjøforsvarets flåte ligger nå i dokk hos GMC Yard i Stavanger. Bli med om bord.

skip i dokken med vann som fosser inn sett ovenfra

03.11.2023

GMC fyller 50 år – satsar på 50 nye

Selskapet, som har bygd seg opp gradvis, har vore gjennom både opp- og nedturar.