Sentralbord: +47 51 84 80 00

Etter vanlig arbeidstid blir du overført til vår 24-timers vakttelefon.

  1. GMC
  2. Nyheter
  3. Trykktesting på Equinor sitt raffineri på Mongstad – for drift og sikkerhet
oversiktsbilde mongstad raffineri

Mongstad er Norges største oljeraffineri og ligger nord for Bergen. Raffineriet spiller en viktig rolle i prosessering av råolje til ferdige produkter. Mongstad er også hjem til verdens største teknologipiloter for karbonfangst, noe som gjør det til et viktig sted for innovasjon innen miljøvennlige energiløsninger. Foto: Equinor.

Trykktesting på Equinor sitt raffineri på Mongstad – drift og sikkerhet

GMC HVAC gjennomførte nylig en trykktest på anlegget på Mongstad, som en del av arbeidet med å sikre operasjoner og unngå uønskede hendelser. Testen ble utført for å kontrollere at bygningsmassen er tett. Noe som er avgjørende for å møte strengre krav til driftssikkerhet nå og i fremtiden.

GMC HVAC har en rammeavtale med Equinor om drift av HVAC-systemer på raffineriet.

– Våre HVAC teknikere og ingeniører har ekspertise innen ventilasjon og innregulering. Vi leverer alt innen ventilasjonssystemer, kjølesystemer og automatikk til disse systemene. Med en trykktest som denne sørger vi for å øke sikkkerheten i bygget på raffineriet på Mongstad. GMC sørger for at alle trykktester utføres i samsvar med industristandarder og forskrifter – og det skaper trygghet, sier Tom Harestad, senior HVAC Engineer i GMC HVAC.

Mann som smiler med parkeringsplass i bakgrunnen

– Comissioning eller innregulering av ventilasjonsanlegg gjøres for at det skal være overtrykk i bygget, mer luft i bygget enn utenfor slik at luften presses ut – ikke omvendt. Det er på grunn av gassfare og støv for eksempel. Ekstra kjekt er det når kunden er fornøyd, sier Tom Harestad, senior HVAC Engineer i GMC.

Fordelen med en trykktest er at du får kontrollert byggets integritet. Videre kan du vurdere tiltak om tetting med tanke på sikring mot gassinntrening ved potensielle ulykker.

På Mongstad skal bygget ha overtrykk ved “safe by ventilation” for å hindre gassinntrenging og imøtekomme PS2 krav fra PETIL.

Takk for grundig gjennomgang av utført arbeid og en vel utført jobb så langt, vi ser frem til videre samarbeid og trykktestinger.

Alf Egil Holland

Multiconsult Bergen

– Comissioning eller innregulering av ventilasjonsanlegg gjøres for at det skal være overtrykk i bygget, mer luft i bygget enn utenfor slik at luften presses ut – ikke omvendt. Det er på grunn av gassfare og støv for eksempel. Ekstra kjekt er det når kunden er fornøyd, sier Harestad.

Alf Egil Holland fra Multiconsult Bergen prosjekterer anleggene til Equinor på Mongstad. Han takker GMC for godt samarbeid og grundig gjennomføring av prosjektet.

bilder av teknisk utstyr ved trykktest

Måleinstrumenter ved en trykktest.

Andre nyheter:

to smilende menn i dress foran et skip

24.09.2024

GMC konsernet kjøper Kvaleberg AS

Industrikonsernet GMC kjøper driften i Kvaleberg AS, en lokal aktør innenfor ventilasjon og kjøling.

gult skip ligger til kai

13.09.2024

Hollywood skip besøker GMC verftet

Skipet Magne Viking fra Hollywood-filmen Tenet besøker GMC verftet i Stavanger.

12.09.2024

TV Vest besøker GMC i Mekjarvik

TV Vest besøker GMC i Mekjarvik. Se konsernsjefen fortelle mer om maritim service og planene GMC har i området.